Index
tanken
autowassen
garage
aanbiedingen
Contact

  HENDRIKS BENZINE

 EN AUTOBANDEN

Autobanden


In onze montageafdeling leveren en monteren wij alle maten en merken, zomer- en winterbanden, voor personenauto's en lichte bestelauto's. Wij verzorgen ook uw seizoens bandenwissel.

Tevens repareren wij ook lek gereden banden.


Seizoens bandenwissel


Maak nu een afspraak voor uw seizoens bandenwissel. Tevens kunt u ervoor kiezen om uw seizoens banden tegen een geringe vergoeding te laten overwinteren in onze opslag.

Prijzen seizoens bandenwissel per 1 januari 2022

Stalen velg, losse bandenwissel, per set € 76,50
Aluminium velg, losse bandenwissel, per set € 87,50
4x4 velg, losse bandenwissel, per set € 95,00
   
Gemonteerde velgenwissel (band velg  
combinatie), per set € 35,00
   
Opslag band velg combinatie en/of losse  
banden (per seizoen), per set € 25,00

Uitlijnen


Een voertuig is geacht goed uitgelijnd te zijn als alle onderdelen van de ophanging en stuurinrichting in goede staat verkeren en wanneer de wielen soepel rechtuit draaien. Een goede uitlijning is nodig voor een gelijkmatige slijtage en precieze besturing.

Ongelijkmatige slijtage van banden aan de voor- of achterkant of veranderingen in de wegligging of het stuurgedrag van uw auto (naar één kant trekken) kunnen veroorzaakt worden door verkeerde uitlijning. Veel voertuigen zijn vandaag de dag voorzien van achterwielophanging waarvan de uitlijning ook kan worden afgesteld.

Het kan zijn dat bij uw voertuig de voorwielen uitgelijnd dienen te worden, maar ook een uitlijning van alle vier de wielen kan nodig zijn, afhankelijk van de klachten die u heeft. De lage kosten van uitlijning betalen zich ruimschoots terug in een hoge kilometrage, prestaties en comfort. Het personeel van Hendriks Autobanden bieden deskundige service voor uitlijning en ophanging.

Balanceren


Goed gebalanceerde wielen zijn belangrijk voor uw rijcomfort en een lange levensduur van de banden.

Niet gebalanceerde wielen kunnen trillingen veroorzaken, resulteren in vermoeidheid van de bestuurder, voortijdige bandenslijtage en onnodige slijtage van de wielophanging van uw auto.

Wielen moeten gebalanceerd worden als de banden net gemonteerd zijn en als ze opnieuw worden gemonteerd na een reparatie of seizoenswissel.

Wielen moeten opnieuw worden gebalanceerd als de eerste tekenen van trillingen of slingeren worden waargenomen. Trillingen kunnen ook het gevolg zijn van onjuiste uitlijning of mechanische problemen.

Het personeel van Hendriks Autobanden kunnen een deskundige diagnose stellen en voor reparatie zorgen.

APK Keuring


Voor een APK kunt u bij ons terecht.
De keuring zal worden uitgevoerd door een onafhankelijke keurmeester die geen belang heeft bij het afkeuren van het voertuig. Dit is voor u en uw portemonnee wel zo prettig.

Indien er eventuele mankementen worden waargenomen, worden deze in overleg met u door ons vervangen.

Accus


Elke auto heeft een accu. Hoe goed of hoe duur uw auto ook is: een accu heeft een beperkte levensduur. Na enkele jaren is de accu ‘op’ en is hij aan vervanging toe.

In de accu zit energie opgeslagen. Deze energie is onder meer nodig voor het laten werken van de startmotor. Met een lege accu werkt de startmotor niet en zonder startmotor kun je niet autorijden. Een accu kan leeg raken door stroomverbruik terwijl de automotor uitstaat. Een klassiek voorbeeld is het per ongeluk aan laten staan van de autolampen. Daarnaast kan de accu door ouderdom aan vervanging toe zijn.

Gemiddeld gaat een accu van een auto zo’n vier tot vijf jaar mee. Elke accu gaat echter een keer kapot. Bij koud weer heeft de accu het een stuk moeilijker. Daarom gaan de meeste accu’s stuk gedurende de winter.

U kunt de conditie van u accu controleren door de motor uit te zetten terwijl de dimlichten branden. Wordt de verlichting na het uitzetten van de motor beduidend zwakker, dan is de accu aan vervanging toe.

Bij Hendriks Autobanden zijn accus voor alle typen auto's te verkrijgen, laat u door ons personeel informeren en adviseren.

Onderhoud


Voor uw grote of kleine onderhoudsbeurt van personen- of kleine bestelauto’s bent u bij ons aan het juiste adres.

Reparaties


Ons team staat iedere dag weer voor u klaar om diverse (spoed)reparaties uit te voeren die zich plotseling voordoen, denk hierbij aan:

- kapotte uitlaat
- accu
- lekke band
- startmotor
- remschijven
- remblokken
- dynamo

en nog veel meer.

Garage


U kunt bij ons terecht voor alle soorten, maten, merken autobanden en lichtmetalen wielen. Ook kunt u bij ons terecht voor uw kleine of grote onderhoudsbeurt en voor diverse reparaties.

Klik op de knoppen in het submenu aan de linkerzijde om de opties te bekijken.Seizoens bandenwissel (Zomer/Winter)


Klik op de knop 'AUTOBANDEN' in het submenu aan de linkerzijde voor meer uitleg.


Hoe zit het nou met de regels over winterbanden in Europa?
Bekijk film van Continental Tires, klik hieronder.

Regels

Airco service


De meeste auto's zijn tegenwoordig uitgevoerd met airconditioning.

Er zijn genoeg redenen om uw auto airconditioning met regelmaat te laten reinigen en onderhouden.

Bijvoorbeeld omdat:

- de capaciteit anders drastisch afneemt
- de levensduur van uw airco aanzienlijk afneemt
- deze ieder jaar 10% van het koudemiddel verliest
- de vervanging van airco-onderdelen kostbaar is

Wij kunnen u deze service bieden met onze moderne apparatuur.

Hendriks balie
Hendriks balie
Hendriks werkplaats
Hendriks werkplaats
Hendriks werkplaats
Hendriks werkplaats
Hendriks werkplaats
Hendriks werkplaats
Winter
Winter

KORTING OP BRANDSTOF: 12 cent per liter op EURO 95 - 10 cent per liter op DIESEL

De korting op de brandstof is gebaseerd op de actuele brandstofadviesprijzen van de overige aanbieders met een landelijke dekking.